Fysik

Rumfang, tryg og temperatur

08. februar 2011 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp, aner overhoved ikke hvad jeg skal gøre.

opgave lyder sådan:

En badebold af plast er fyldt med atmosfærisk luft. trykket i bolden er 1,2 atm ved temperatur ved 20grader celcius. Bolden ligger en dag i solen, hvorved temperaturen af luften i bolden stiger til 65 grader celcius. Hvor stort bliver trykket i bolden, når det antages, at boldens rumfang øges med 5%.

Det ville virkelig være dejligt hvis nogen ville hjælpe. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at brøken PV/T er konstant i de to situationer, dvs

P1V1/T1 = P2V2/T2, så

P2 = (T2/T1)·(V1/V2)·P1


Svar #2
08. februar 2011 af nicolaskm (Slettet)

 Mange tak, det hjalp virkelig.

Men er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre med det  at V2 er 5% større end V1, når jeg ikke kende tallet for volumen


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo også kun forholdet mellem de to rumfang, der indgår i udtrykket. Du ved, at V2 = 1,05·V1 .


Svar #4
08. februar 2011 af nicolaskm (Slettet)

 Når ja, kan godt se det nu.

mange tak for hjælpen. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Husk i øvrigt, at temperaturerne er de absolutte temperaturer på Kelvin skalaen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2015 af BohanDk (Slettet)

Jeg har siddet med samme opgave og er ved at gå amok..

Hvordan kan man finde værdierne når man ikke kender V og V1???

Håber der er en der kan skære det ud i pap for mig.

Mvh en frustreret elev


Skriv et svar til: Rumfang, tryg og temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.