Matematik

differentier?

10. februar 2011 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en svær opgave og den lyder:

Antallet af elever P, der på en skole rammes af mæslinger, er givet ved forskriften
P(t)= 200/(1+e^(5,3-t)

hvor t er antallet af dage, efter at elverne er blevet udsat for smittede personer.
Hvor mange personer bragte oprindeligt smitten ind på skolen?
Hvad er det største antal elever der får smitten?
Hvor mange dage varer det inden 150 elever har mæslinger?
Hvornår spredes sygdommen Hurtigst? Hvor stor er spredninggshastigheden (målt i elever pr. dag)?

jeg kan godt lave opgave 1, men har svært ved de andre, håber der er nogle der kan hjælpe lidt


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Prøv at tegn funktionen ind i ti-interactive, og find et toppunkt på grafen, så får du svaret på 2. spørgsmål.

3. spørgsmål er ganske simpelt, der sætter du bare P(t) = 150 og isolerer t i ligningen.

4. spørgsmål handler om spredningshastighed, så du skal differentiere udtrykket, og finde et maksima i den differentierede forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 1

Et maksimum - flere maksima ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2011 af mathon

                       

   .
                                                                    P(t) = y = 200/(1+e5,3-t)

                                                                    P '(t) = 0,005·y·(200-y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2011 af mathon

eller

                                                                    P '(t) = 200e5,3-t / (1+e5,3-t)2


Svar #5
12. februar 2011 af Hejhugo (Slettet)

er svaret på opgave 2 ikke baer 200 så?


Svar #6
12. februar 2011 af Hejhugo (Slettet)

jeg får sp. 3 til at efter 6 dage har elever smitten, og jeg får i sp. 4 at maks er 152, så det vil sige at på en dag har 152 elever sygdommen. lyder det meget rigtigt , selvom det for mig ikke lige hænger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2011 af mathon

                                       P(t) = 200/(1+e5,3-t)   t≥0                  0<P(t)<200

                                       P '(t) = 0,005·P·(200-P) > 0

                                       P ''(t) = 0,01·(100 - P)

P(5,3) = 100     P '(5,3) = 50       P ''(5,3) = 0

                                       fortegnsvariation for P ''(t):              +             0            -  
                                                                               t:_0____________5,3_____________
                                                     monotoni for P '(t):      voksende        max       aftagende        

spredningshastigheden har
maksimum for
                                 t = 5,3


Skriv et svar til: differentier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.