Fysik

hjælp til massen af isen! :)

12. februar 2011 af srenleth (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder og knokler med en opgave der lyder således:

det er underopgave b jeg ikke helt kan hitte ud af.

data: Ckal = 90 J/0C    mv=0,18kg   t1=30oC    t2=10oC    tis=-18oC

et kalorimeter med varmekapaciteten Ckal indeholder vand med massen mv og

temperaturen t1.

a) beregn dem samlede varmekapacitetaf kalorimeter og vand, (den opgave har jeg klaret)

en klump is med temperaturen tis nedsænkes i kalorimeteret. efter nogen tid når

isen er smeltet måles sluttemperaturen til t2.

b) beregn massen af isen. (det er her jeg roder rundt)

håber der er en der kan berige med med lidt info til hvordan man regner massen ud? er sikkert såre simpelt :)

Vh mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du opstiller en ligning:

0 = m_is * c_is * (0 - (-18)) + m_is * L_smelt + m_is * c_vand * (10 - 0) + m_vand * c_vand * (10 - 30)

her isoleres m_vand


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 undskyld m_is


Svar #3
12. februar 2011 af srenleth (Slettet)

super! takker for det. var også sådan noget lign jeg havde gang i! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det i orden :-)


Skriv et svar til: hjælp til massen af isen! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.