Matematik

mat-hjælp igen igen (sandsynlighedsregning)

09. maj 2005 af ababab (Slettet)
hey....

denne gang omhandler det opgave 7B...

http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/matasep04.pdf?menuid=151055

jeg får a'eren til : 0,2...
er det rigtigt?

hvad med b'eren... hvordan gør man?

og ligeledes c'eren... er lidt på bar bund..

håber på hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

a) 0,2

b) Der gælder, at P(A|B)=P(A"omvendt U"B)/P(B)

dvs. P(A|B)= 0,2/0,35 = 4/7

c) To hændelser er uafhængige, hvis der gælder:

P(A"omvendt U"B) = P(A)*P(B)

Det gælder ikke her...

Jeg ved ikke, om c kan vises på en anden måde. Under alle omstændigheder ville jeg aldrig vælge sandsynlighedsregningen!

Svar #2
09. maj 2005 af ababab (Slettet)

jeg er nu heller ikke så glad for sandsynlighedsregning...

b) har fået det samme!

c) jeg ville have sagt,

to hændelser er uafhængige, hvis der gælder:

P(A"lodret streg"B) = P(A)

dvs. at hændelserne ikke er uafhængige... kan det godtages?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Ja, for det er ækvivalent med, hvad Kalle skriver i #1. To hændelser, A og B er uafhængige, hvis

P(A n B) = P(A)*P(B)

Formelt set er denne definition motiveret af definitionen på betinget sandsynlighed;

" Lad A og B være to hændelser og antag, at P(B) > 0. Da defineres den betingede sandsynlighed for A givet B ved;

P(A|B) = P(A n B)/P(B) (1)

Hvis P(B) = 0, er P(A|B) udefineret. "

A og B siges at være (stokastisk) uafhængige, hvis

P(A|B) = P(A)

hvilket i henhold til (1) betyder, at

P(A n B)/P(B) = P(A) <=>

P(A n B) = P(A)*P(B)

//Singularity

Svar #4
09. maj 2005 af ababab (Slettet)

uha... takker singularity ;D

så er det på plads...

har forresten lige et andet spg., men jeg opretter lige et nyt indlæg...

vil påskønne hjælp/bekræftelse c",)

Skriv et svar til: mat-hjælp igen igen (sandsynlighedsregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.