Matematik

regneforskrift hvordan gør jeg?

18. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Se vedhæfte fil.


Svar #1
18. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld, her er den rigtige


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. februar 2011 af Danner39 (Slettet)

Ligefrem proportionalitet: f(x) = ax+b (ret linje)

Omvendt proportionalitet: f(x) = 1/x (akser = asymptoter til f(x))


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2011 af mathon

 for proportionale funktioner:

                                                     Ligefrem:
                                                                           y/x = k

                                                     Omvendt:
                                                                           y•x = k


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. februar 2011 af mette48 (Slettet)

ligefrem proportionalitet:

grafen er en ret linie gennem (0,0)

tal: hvis x fordobles, fordobles y også

omvendt proportionalitet:

grafen er ikke en ret linie men en kurve der starter højt oppe næsten inde ved y aksen og går næsten vandret ud mod højre nede ved x aksen.

Tal: hvis x fordobles, halveres y


Svar #5
18. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt skal jeg bare skrive L hvis det er en ligefrem proportionalitet:

grafen er en ret linie gennem (0,0)

tal: hvis x fordobles, fordobles y også

Og O hvis det er en omvendt proportionalitet:

grafen er ikke en ret linie men en kurve der starter højt oppe næsten inde ved y aksen og går næsten vandret ud mod højre nede ved x aksen.

Tal: hvis x fordobles, halveres y

Altså er det, det de mener eller?


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. februar 2011 af mette48 (Slettet)

ja


Svar #7
18. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Okay ´tusinde tak for forlaringen nu ved jeg, hvad en ligefrem proportionalitet og en omvendt propportionalitet :-)


Skriv et svar til: regneforskrift hvordan gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.