Matematik

Hurtig hjælp til målestoksforhold!!!

21. februar 2011 af jasminln (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Spørgsmålet lyder således:

I virkeligheden er et MY-lokomotiv 18,90 m langt. Modellen er bygget i målestoksforholdet 1:160 - beregn længden af modellen.

Skal man så sige 1890/160= 11,8 cm
eller 18,90*1,6 = 30,24 ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Modellens længder er 160 gange mindre end de tilsvarende længder i virkeligheden, så du skal dividere den virkelige længde på 18,90 m = 1890cm med 160.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Modellens længde i skala N er 1890 cm /160 = 11,8 cm


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til målestoksforhold!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.