Matematik

to hurtige spørgsmål

22. februar 2011 af Nishani (Slettet) - Niveau: 9. klasse

nemme spørgsmål men noget jeg ikke har fået ind i hovedet.!

km+km er det kvadrat km.. altså et 2 tal over km.

eller er det bare km.??

og kvadratroden af 36:6 ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af SuneChr

km + km  =  km      ( længde )

km * km  =  km2      ( areal )

√(36 : 6)       =     √6


Svar #2
22. februar 2011 af Nishani (Slettet)

arrh okay mange tak..

men det med det her: √(36 : 6) = √6  det er vidst ikke rigtigt.. for jeg skrev nemlig også 6 som resultatet i min test

og jeg fik fejl i det.. :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

√6 betyder kvadratroden af 6, som ikke er det samme som 6.


Svar #4
22. februar 2011 af Nishani (Slettet)

nåår ups.. men jeg fandt ud af at det rigtige svar er  1 ?

er kvadratroden af 6,  1?


Svar #5
22. februar 2011 af Nishani (Slettet)

jeg mener mere hvordan man finder frem til det?

f.eks. ved jeg at kvadratroden af 25= 5


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. √6 ≈ 2,449


Svar #7
22. februar 2011 af Nishani (Slettet)

okay det giver nemlig mere mening, at det er rigtigt fordi det giver 6 når man ganger det med hinanden ..


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kvadratroden af 6 er et tal, der ganget med sig selv giver 6 som resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. februar 2011 af SuneChr

√ (36 : 6)   =   √36 : √6     =   6 : √6   =  6 * √6 : ( (√6)2)   =   6 * √6 : 6  =  √6


 


Skriv et svar til: to hurtige spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.