Matematik

Problem med monotoni-forhold

10. maj 2005 af Veeand (Slettet)
Godaften.

Jeg er blevet bedt om, at bestemme monotoniforhold for f(x)=(x^2+3)/(x+1).

f'(x)= (x^2+2x+3)/((x+1)^2)

Når nu jeg prøver at finde nulpunkt, ser jeg at diskriminanten er -8. Altså er der ingen rødder.

Men hvordan kan jeg så bestemme et monotoniforhold samt finde lokale ekstrema?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)

hvis der ingen rødder er i f', betyder det funktionen enten er konstant voksende eller aftagende

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)

Da f' ingen rødder har betyder det at den enten hele tiden er negativ eller positiv, dette kan du finde ud af ved at indsætte en værdi, hvis så funktionsværdien er positiv i f', betyder det at f er konstan voksenden. OG OMVENDT

Svar #3
10. maj 2005 af Veeand (Slettet)

Men når jeg ser i facit, har de da fundet nogle passende monotoni-intervaller.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)

f'(x)= (x^2+2x-3)/((x+1)^2)

MINUS 3

:)

tjek lige selv igennnem

Svar #5
10. maj 2005 af Veeand (Slettet)

Nej søreme så, d=16. Så passer det hele :)

Skriv et svar til: Problem med monotoni-forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.