Kemi

Hjælp til at lave en reaktionsskema ? :)

01. marts 2011 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber virkelige på at du vil regne disse opløsninger for mig, da jeg har andre opgaver der minder om disse som jeg ved hjælp af dine beregner kan beregne dem ud? :) please hjælp  

I en 0,01 M NH3 måles Ph til 10,7

a) skriv reaktionskemaet mellem NH3 og H2o

b) Beregn H3o og Nh4+ i opløsningen

c) Hvor stor er procentdelen af mængde af Nh3 der er omdannet til Nh4 +?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af mathon

a)

                                                  NH3 (g)  +  H2(l)   --->   NH4+ (aq)   +   OH- (aq)
koncentrationer i mol/L:           (1-α)cb                             α·cb               α·cb   
 

b)                                              [H3O+] = 10-pH = 10-10,7 = 2,0·10-11 M

                                                 [NH4+] = [OH- ] = 10-14 / [H3O+] = 10-14 / (2,0·10-11) = 5,0·10-4 M

c)

                                                 α = [NH4+] / cb = (5,0·10-4 M) / (0,01 M) ≈ 0,050 = 5%

                             


Skriv et svar til: Hjælp til at lave en reaktionsskema ? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.