Matematik

Diagonalen AC af en rektangel

01. marts 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan :

Et rektangel har sidelængderne 7 og 10 (Jeg har vedhæftet figuren)

Bestem længden af diagonalen AC  

Jeg har prøvet at lave opgaven på denne her måde, men ved ikke om det er rigtigt?

c2=a2+b2  --> 72+102= 149                 √149= 12,207

Er diagonalen 12.207?? Nogen som gider at hjælpe ??


Brugbart svar (5)

Svar #1
01. marts 2011 af AMelev

Resultatet ser rigtigt ud.


Brugbart svar (3)

Svar #2
10. marts 2011 af andersd390 (Slettet)

 Hvordan vil man kunne regne kvadratroden ud uden lommeregner?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. marts 2011 af AMelev

Det kan/skal du ikke, √149 er da også et nydeligt tal.


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. januar 2012 af Anne1223 (Slettet)

Ups, jo.. det kan du godt! my bad


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2016 af snylt (Slettet)

Hvorfor kan man benytte pythatogras til denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2016 af SådanDa

Diagonalen i et rektangel kan jo ses som hypotenusen i den retvinklede trekant bestående af to af siderne i rektanglet samt diagonalen selv. Prøv at tegn et rektangel, og indtegn diagonalen, så kan du se den deler rektanglet i to retvinklede trekanter :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2016 af snylt (Slettet)

Super tak for det! 

Dog er jeg lidt i tvivl om, hvordan man skal regne kvadratroden af 149 uden lommeregner? Det er da ikke muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2016 af SådanDa

Hvorfor vil du regne kvadratroden ud i hovedet?

Der findes algoritmer man kan bruge til at regne kvadratroden ud i hovedet, men det er bestemt ikke ret kønt  eller sjovt. :)


Skriv et svar til: Diagonalen AC af en rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.