Matematik

Eksponentiel udvikling ligning

06. marts 2011 af osteloste (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået til opgave at finde forskriften for en eksponentiel udvikling.

Jeg ved at f(2)=15 og at f(x+4)=0,85*f(x).

Jeg kan bare ikke lige gennemskue tricket!

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

En eksponentiel udvikling har formen y = b*ax. indsætter du de givne oplysninger får du

b*a2 = 15

b*ax+4 = 0,85*b*ax.  Læg mærke til at ax kan forkortes ud i den sidste ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2011 af mathon

                    y2/y1 = aΔx

                    0,85 = a4

                    a = 0,851/4


Svar #3
06. marts 2011 af osteloste (Slettet)

 takker ydmygt


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.