Matematik

spil kort!!!

09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg ville høre om jeg har lavet denne opgave rigtig.. Du skal bare tjek.. Håber der er nogle der kan hjælpe mig..på forhånd tak 

OPG: Du sidder med et almideligt spil kort med 52 kort
- Trække et billedkort. - - > 12/52 - Forkorter - - > 3/13
- Trække en tier. - - > 4/52 - Forkorter - - > 1/13
- Trække en klør. - - > 13/52 - Forkorter - - > 1/4
- Trække et rødt kort. - - > 26/52 - Forkorter - - > 1/2
- Trække et kort, der er større end en nier. - - > (kun tier) - 4/52 Forkorter - 1/3 (med K, Q,J) 16/52 - Forkorter - 4/13
- Trække et sort billedkort. - - > 6/52 - Forkorter -- 3/26
- Trække et lige kort, der ikke er et billedkort. - - > 20/52 - - Forkorter - - 5/13


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nu må du snart have været hele bogen igennem?

Ja, det ser rigtigt ud. Bortset fra denne tastespasser:

Trække et kort, der er større end en nier. - - > (kun tier) - 4/52 Forkorter - 1/13 (med K, Q,J) 16/52 - Forkorter - 4/13
Det skal her være dit sidste forslag, da billedkortene normalt regnes for større end 10-eren.


Svar #2
09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

nej, det er altså kun tre opgaver.

så sandsynligheden for at trække et kort de er stærre end en nier = 16/52=4/13 ???????????


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. (10+J+Q+K)·4 = 16 (i en lidt tillempet notation).


Svar #4
09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

I har jo begge ret på

hver sin måde.

Leyla, fordin hun både regner med "talkortene" og bagefter medtager billedkortene, som jo regnes for større.

Dermed har hun jo garderet sig, så der lissom "ikke er noget, at komme efter".

Og Andersen, som jo korrekt gør opmærksom på ovenstående faktum, men som tilsyneladendende forventer opgverne løst i en anden rækkefølge, end de står i bogen. - Hvorfor dog det -?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den sidste bemærkning (om rækkefølgen) forstår jeg slet ikke. Jeg gjorde Leyla opmærksom på, at man normalt regner billedkortene som større i værdi end talkortene, hvorfor hendes sidste forslag under det punkt var at foretrække. Det er klart, at i en rangorden, hvor 10-erne er de eneste kort større end en 9-er, er Layla's første forslag korrekt.

Jo, jeg kan forstå bemærkningen, hvis man antager, at opgaveteksten selv lægger op til at betragte de to muligheder (10-er alene, og 10-er sammen med J,Q,K), men jeg opfattede det som Layla's eget forslag til to fortolkninger af spørgsmålet, også fordi hun i en anden opgavetråd havde givet flere alternative løsningsforslag til et par spørgsmål.


Skriv et svar til: spil kort!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.