Matematik

Funktioner

11. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey sidder med en opgave som jeg simpelthen ikke kan huske hvordan jeg skal løse..

Opgaven lyder:

En funktion f er givet ved regneforskriften:

f(t) = 7sin (x - π / 8) + 7,

hvor 0 ≤ t ≤ 16π

bestem nulpunktet  for funktionen

Nogen der ved hvordan man løser den? :) gerne i Maple

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(t) = 0 . Det kan gøres eksakt i hånden. Der er lidt skudder i definitionen for f(t). Det skal nok være

f(t) = 7·sin(t - π/8) + 7 , 0 ≤ t ≤ 16π

f(t) = 0 ⇒ sin(t - π/8) = -1 ⇒ t - π/8 = 3π/2 + 2pπ , p ∈ {0,1,2,3,4,5,6,7} ⇒ t = 13π/8 + 2pπ , p ∈ {0,1,2,3,4,5,6,7} .


Svar #2
12. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Jeg siger mange tak :D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.