Matematik

Dne afledte funktion??

12. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
En funktion er givet ved;

O(x)=0,2x+100+30sin(0,006x)

Jeg skal finde O'(x)! Det er 30sin(0,006x) der forvirre mig...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

det er en sammensat funktion, så anvend kædereglen, og 30 er jo bare en konstant, så den lader vi stå

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2005 af sontas (Slettet)

det er en sammentsat funktion diff den ydre og lad den indre stå og gang derefter med den indre diff.

Svar #3
12. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

Har aldrig lært at diffenrentiere sin(x). Hvad giver den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2005 af erdos (Slettet)

cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

cosx, hvilket står i din formelsamling½

Svar #6
12. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

Så O'(x)=0,18cos(0,006x)+0,2

??

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

det ser ganske plausibelt ud..

Svar #8
12. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

Kanon!

Kan det kort forklares hvorfor sin(x)'=cos(x) og cos(x)'=-sin(x)??

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

ikke umiddelbart..

Det er bare noget af magien ved de trigonometriske funktioner.

Det er ihvertfald ikke til at forklare herinde, men det står da garanteret i din lærebog.

Svar #10
12. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

Måske, men det er ik noget vi har gennemgået...

Men tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Dne afledte funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.