Matematik

har brug for hjælp

12. marts 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

parablen med ligningen y=½x^2-4x+10 har tangenten i punktet med x-koordinat 2,7. bestem en ligning for tangenten . herved danner tangenten med koordinatakserne en trekant, beregn areal og vinkler.

Jeg har prøver at tegne det men det passer ikke!

Nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)

Beregn derfor f(x0) og f'(x0) , hvor x0 = 2,7 .


Svar #2
12. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

f(2,7)=½*2,7^2-4*2,7+10=2,8

f'(2,7)=2*2,7-4=1,4

y= 1,4(x-2,7)+2,8

y=1,4x-0,98

hvordan danner denne en trekant? den rammer y i 0,98 og rører ikke parablen som skærer y i 10 og som har toppunkt i 4,2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke beregnet den rigtige tangentligning.

f'(x) = x -4 , så f'(2,7) = 2,7-4 = -1,3


Svar #4
12. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

så bliver den -1,3x+6,31


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der gælder f(2,7) = 2,845 , så f(2,7) -f'(2,7)*2.7 = 6,355


Svar #6
13. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

tangentens ligning bliver stadig -173x+6,355 eller er der nu noget jeg misforstår


Svar #7
13. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

*-1,3x+6,55


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Tangentens ligning er så, jvf. #1, #3, og #5 :

y = -1,3x + 6,355


Skriv et svar til: har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.