Matematik

Differentiere

14. marts 2011 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Vi har funktionen f(x) = 7 ln x - 2x^2. Hvordan kan f ' (x) = 7/x-4x 

Jeg kan ikke forstå hvordan det kan passe - hvilke regneregler er brugt?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af mathon

                          ln'(x) = (1/x)

                          (k·xn) ' = k·(xn) ' = k·n·xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2011 af Fænomenet (Slettet)

x skal være strengt positiv.

dlnx/dx = 1/x for x>0. Kender du ikke den regel? 

d(2x^2)/dx = 2*2x^(2-1) = 4x, dernæst bruger vi reglen for subtraktion.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.