Kemi

mennesket ?

15. marts 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

når jeg har et emne om forbrænding af fossile stoffer og hvorn de skader vores miljø, samt svovl. altså selve rapporten er om forbrænding, meeeen hvad har det med mennesket at gøre ? : /

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Forbrændingen forurener vores klima på grund af CO2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2011 af MrTriggy (Slettet)

Hvordan vil forbrændingen af fossile brændstoffer påvirke os mennesker?
Tag et kig på den globale opvarmning og drivhus effekten (:

Dette er blot et lille uddrag af nogle noter fra min fysik og kemi bog fra sidste år.. Tag evt. og læs vedhæftede dokument for et større indblik i tingene (:


Syreregn påvirker planter og jord

Den svovlsyre og salpetersyre, der kommer af luftforurening med SO2 og NOX, påvirker især nåletræer. Grantræers nåle holder i ca. 10 år, hvorimod løvtræernes blade blot virker et halvt år. Derfor rammer luftforureningen nåletræer hårdest.

Den sure nedbør trænger ind gennem bladenes spalteåbninger og skader fotosyntesen. Spalteåbningerne skades også, så de ikke kan lukke. Det skal spalteåbningerne kunne, når træet mangler vand. Når spalteåbningerne ikke lukkes, fordamper vandet for hurtigt, og træet dør af tørst.

Når jorden bliver sur, udvaskes i første omgang nærings-ioner som fx Ca+ +, K+ og Mg++. Ved pH-værdier omkring 4 frigøres skadelige ioner som fx Al + + +, Pb+ + og Cd+ +. Træernes rødder ødelægges, og de bliver dårligere til at optage vand og næring.

Syreregn og vandmiljøet

I Danmark er der de fleste stedet er højt indhold af kalk, CaCO3, i undergrunden. Det betyder, at søerne indeholder kalk, som kan neutralisere syre. Derfor lider de danske søer ikke så meget af forsuring.

Norske og svenske søer rammes derimod hårdere, da jordbunden er kalkfattig. I Sverige forsøger man at redde sure vandområder ved at sprede kalk fra båd eller helikopter. Næsten 90 % af forureningen i det sydlige Sverige stammer fra udledninger af SO2 og NOX i England, Tyskland, Polen og Danmark. Vinde bringer den forurenede luft ind over Sverige.

Når surhedsgraden i en sø øges, vil flere og flere dyrearter dø. Dyr med kalkholdige skaller som muslinger og krebsdyr er blandt de første, der tager skade. Derefter falder antallet af planktonarter kraftigt, og ved en pH-værdi omkring 4 er vandet for sur for de fleste fisk.
 


Svar #3
15. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

er dt svareet på : hvad menneskets forbrænding har at gøre med selve forbrænding ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af Dulugtergrimt

@BrainChild

Du har efterhånden fået hjælp til alt i den her opgave. Hvor meget har du selv tænkt over? Prøv at læse de forskellige ting igennem og kom med konklusioner i dit hoved. Er der noget du er i tvivl om, så bed om at få det uddybet. Det der med at få 4 mennesker til at smide et link og så kopiere lidt fra dem er generelt en skidt strategi, selvom det er det letteste.


Svar #5
15. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

Mr. trigy, står der noget om menneskets forbrænding i din rapport ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2011 af MrTriggy (Slettet)

Ja... Brug nu lige 5-10 min på at læse det igennem.. (:


Svar #7
15. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

okai tak


Skriv et svar til: mennesket ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.