Matematik

rumfang af kejle stub?

17. marts 2011 af abhbuch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg kan ikke finde ud af hvad svaret er til den her opgave?

kejle stub:

Højde 8,5cm

Rumfang: 3,3cm

rumfang: 2,3cm

(der er to forskellelige rumfang i hver sin ende)

jeg håber i kan hjælpe mig =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Man måler ikke rumfang i cm .


Svar #2
17. marts 2011 af abhbuch (Slettet)

der står:

kopperne i automaten har form som en kejle stub

og der står at rumfang V= 1/3 x H x 3,14(pi) x (R2ianden x r2ianden + R x r


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

R er det store radius i keglestubben.
r er det lille radius i keglestubben.

Du forveksler radius med rumfang. r = radius, V = rumfang (V står for volumen, der betyder rumfang på dansk)

V = (1/3) ·H · π · (R2 + r2 + R · r)

V = (1/3) · 8,5 · π · (3,32 + 2,32 + 3,3 · 2,3)

V = 211,58 cm3


Svar #4
17. marts 2011 af abhbuch (Slettet)

tak =) og undskyld (;


Skriv et svar til: rumfang af kejle stub?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.