Kemi

Enzymkinetik Vmax og Km ud fra S og V0

18. marts 2011 af Aganini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man henholdsvis  Vmax og Km ud fra Substratkoncentrationer og V0?

Jeg har at sub.konc 2.5 svarer til V28, at sub.konc 4 svarer til V0 40 osv.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

V0=Vmax*([S]/([S]+Km))

Brug ovenstående ligning, når du så sætter dine tal ind har du 2 ligninger med 2 ubekendte...


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

Svaret bliver: Vmax=140. and Km=10.

Hvis du har flere data kan du lave det reciprokke plot og vil så få at skæringen med x-aksen vil være lig med |1/Vmax| og skæringen med y-aksen vil være lig med 1/Km


Svar #3
18. marts 2011 af Aganini (Slettet)

Tak - Jeg prøver at se på det.


Svar #4
20. marts 2011 af Aganini (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke se hvordan du når frem til det svar. Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2011 af exutu (Slettet)

Ja skriv på lommeregner:

solve(28=a*(2,5/(2,5+b)) and 40=a*(4/(4+b)),a,b)


Svar #6
21. marts 2011 af Aganini (Slettet)

Jeg fandt svaret, tak


Skriv et svar til: Enzymkinetik Vmax og Km ud fra S og V0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.