Matematik

uh giver hovedpine

19. marts 2011 af sissasine (Slettet)

 Udarbejd investeringsforslagets nettobetalingsstrøm, udfra følgende oplysninger:

Investeringens anskaffelsespris 4.350.000 kr + opstilling og indkøring  75.000 kr  = 4.425.000kr.

investeringens levetid 6 år, scrapværdi = 650.000 kr.

årligt dækningsbidrag pga øget kapacitet = 500.000 kr.,   årlig lønbesparelse 300.000 kr.

Årlig vandbesparelse 150.000 kr. , kalkulationsrente p.a. 10%

Jeg har udarbejdet investeringsforslagets nettobetalingsstrøm

  ?:Vurder, om investeringsforslaget er lønsomt

har tilbagediskonteret  betalingsstrømmen til nutid fratrukket investeringen( 4.425.000kr.)

og nutidsværdien = posetiv 0g investeringen er derfor lønsom

nu kommer så det spørgsmål jeg ikke lige kan greje :)

 Beregn, hvor meget den ÅRLIGE vandbesparelse mindst skal udgøre i kroner for, at investeringen er lønsom. En venlig sjæl på portalen skriver

meningen er at du skal beregne lønsomheden en gang til; men med årlig vandbesvarelsen x i stedet for de 150.000 kr.. Det giver så en lønsomhed, som er en funktion af x, som du kan kalde f(x).  Du skal så løse ligningen f(x) = 0

har nu udarbejdet investeringsforslagets nettobetalingsstrøm men undladt at medregne årlig vandbesparelse på 150000 kr. således at den årlige ændring i indtjening er 800.000, herefter tilbagediskonteret betalingsstrømmen til nutid og fratrukket investeringen (4.425.000)  hvilket bliver minus 488784 og!!!!!

hvad gør jeg så :) er der en der vil stille det op, formlem + udregningen så jeg kan se hvordan det gøres :)

har virkelig prøvet men hjernen står stille 

 

   

</o:p>


Skriv et svar til: uh giver hovedpine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.