Matematik

Rabat på varer?

19. marts 2011 af Sara1013 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej.

Jeg havde nemlig lidt svær ved denne opgave, sådan lyder den...

Ved udsalget blev der givet 20% på alle varer. En mobiltelefon kostede før udsalget 450kr. hvor meget blev der givet i rabat?

ved i hvordan jeg finder svaret?:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2011 af kaspkasp (Slettet)

 450*0.20=90kr

0.20 repræsenterer de 20% bare i decimaltal, der blev altså givet 90kr rabat. Håber det hjalp.

Kasper


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2011 af kaspkasp (Slettet)

 helhed*procentsats i decimaltal = renten

Sådan kan den formel du leder efter udtrykkes


Svar #3
19. marts 2011 af Sara1013 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen Kasper:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2011 af kaspkasp (Slettet)

 det var da så lidt ;)


Svar #5
19. marts 2011 af Sara1013 (Slettet)

 Hvad med denne?

På din konto står der 2000 kr. Du får 4 % i rente om året. Hvor meget vil der stå på kontoen efter 1 år?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. marts 2011 af hansfra (Slettet)

#5

 2000 * 1,04 = 2080


Svar #7
19. marts 2011 af Sara1013 (Slettet)

 okay taak:)


Skriv et svar til: Rabat på varer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.