Fysik

er på bar bund hjælp

21. marts 2011 af theasb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

(1)     dE = TdS − pdV + μdN

(3)     E(λ S, λ V, λ N) = λ E(S, V,N).


Differenti´er Lign. (3) mht λ og benyt derefter (1) og regneregler for
differentialer til at vise at

E(S, V,N) = TS − pV + μN.
 

er på bar bund hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

Der er en lignende tråd her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=990831


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Differentieres (3) mht λ fås

S·∂E/∂S(λ S, λ V, λ N) + V·∂E/∂V(λ S, λ V, λ N) + N·∂E/∂N(λ S, λ V, λ N) = E(S, V, N), og da

∂E/∂S = T, ∂E/∂V = -p og ∂E/∂N = μ

og sættes λ = 1, fås

ST -pV + μN = E(S, V, N)


Skriv et svar til: er på bar bund hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.