Fysik

HENFALDSLOVEN HURTIGT !

21. marts 2011 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Min lærer skriver :

Find "halveringstiden" for jeres terningekast ved at aflæse grafen. Den skulle ligge mellem 3 og 4 kast.

Når I har fundet halveringstiden, T, indsætter I i formlen:

Antal terninger = Antal terninger fra start * (1/2)^n/T
 

Mit spørgsmål er:

Jeg HAR fundet halveringstiden (3) men kan ikke finde ud af at sætte den ind i formlen nedenfor ?

Hvad skal stå på n's plads? Skal jeg isolere noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

                    N = No·(1/2)n/3 = No·((1/2)1/3)n = No·0,793701n


Svar #2
21. marts 2011 af Formelsamling (Slettet)

 Det forstår jeg ikke, tror du har regnet forkert.. det er meningen at det skal lige den forskrift på min graf i excel (eller i hvertfald minde om den):

Den giver: 205,6e^-0,15x (Hvor jeg har antal kast på x-aksen og antal terninger på y-aksen)

men n er måske antal kast? jeg har kastet terninger 25 gange i alt. 


Skriv et svar til: HENFALDSLOVEN HURTIGT !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.