Kemi

Hvordan afstemmer man denne reaktion

22. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

 En sådan legering kan opløses i svovlsyre, hvorved der dannes tin(II)ioner og
bismuth(III)ioner. Tin(II)ioner oxideres af permanganat, som vist i nedenstående
reaktionsskema, mens bismuth(III)ionerne ikke reagerer med permanganat.
MnO4^–(aq) + Sn2^+(aq) → Mn2^+(aq) + Sn4^+(aq)
a) Afstem reaktionsskemaet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

                                    +7                     +2                       +2                 +4
                                    MnO4- (aq)   +   Sn2+ (aq)    --->    Mn2+ (aq)   +   Sn4+ (aq)        (ikke afstemt)


Svar #2
22. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

 okay.. Tak jeg har fundet ud af det,,,, man kigger på hvad der er gået op og ned (oxidationstal)

derfor 16H^+ +  2 MnO4- (aq) + 5Sn2+ (aq) ---> 2 Mn2+ (aq) + 5Sn4+ (aq) + 8 H20


Svar #3
22. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

 men det er b) jeg har lidt svært ved 

I et analyselaboratorium skal indholdet af tin i en legering af tin og bismuth
bestemmes.
Et stykke af legeringen med massen 0,121 g opløses i overskud af svovlsyre,
og opløsningen fortyndes til 25,0 mL i en målekolbe. Denne opløsning titreres
med en 0,0113 M KMnO4-opløsning. Volumenet af tilsat KMnO4-opløsning i
ækvivalenspunktet aflæses til 15,3 mL.
b) Bestem indholdet af tin i legeringen udtrykt i masseprocent


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af mathon

                                                  MnO4-             Sn4+
stofmængdeforhold                       2                   5
                                                     1                  2,5

   15,3 mL 0,0113 M MnO4-  = 1,7289·10-4 mol ækvivalerer 2,5·(1,7289·10-4 mol) Sn4+ =
                                                                                                      4,3223·10-4 mol Sn4+
   med massen
                                  m = n·M = (4,3223·10-4 mol) ·(118,71 g/mol) = 0,0513 g

                                  masse% = ((0,0513 g) / (0,121 g))·100% = 42,4%


 


Skriv et svar til: Hvordan afstemmer man denne reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.