Matematik

Ekspotentiel udvikling

22. marts 2011 af Bardemis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har lidt problemer med min matematikaflevering, og jeg håber, at der er nogle, der vil være så søde, at hjælpe mig!

Opgaven lyder således:

(billede af grafen, lav den eventuelt i geogebra) Betragt den ekspotentielle udvikling med ligningen f(x)=8,94*0,36x

a) Beregn f(3,1)
b) Løs ligningen y=5,02

c) Find halveringskonstanten for den ekspotentielle udvikling.

- Det er mest a og b der generer mig.. 

Jeg håber virkelig meget at der er nogle der vil hjælpe mig, sidder nemlig lidt fast i den opgave -.-
Tak på forhånd!

Sandra


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

a) indsæt x =3,1 og regn ud hvad f(x) bliver

b) indsæt f(x) = 5,02 og regn ud hvad x bliver 


Svar #2
22. marts 2011 af Bardemis (Slettet)

Tak for svaret. Nu gav det jo mening i a'eren! (utrolig simpelt egentlig..) 
Men i "b", hvordan skal ligningen så stilles op? Jeg er en nød til sådan noget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

 5,02 = 8,94·0,36x

så isolerer du bare x. 


Svar #4
22. marts 2011 af Bardemis (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af flying-bird (Slettet)

Hvordan isolerer du x?


Svar #6
22. marts 2011 af Bardemis (Slettet)

Ud fra mine tal sådan her: 

5,02 = 8,94*0,36x
<=> 5,02/8,94=0,36x
<=> log(5,02/8,94)=log(0,36x)=log(0,36)x
<=> log(5,02/8,94)/log(0,36)=x
x=0,56
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2011 af flying-bird (Slettet)

Tak for hjælpen. :)


Svar #8
23. marts 2011 af Bardemis (Slettet)

Så lidt! :P


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.