Matematik

differentiere følgende se udregning hjælp til med rettelser

27. marts 2011 af natasjah (Slettet)

jeg skal have hjælp til at differentiere følgende 

opg(b)

y= ( 1 / 2x+3) 

= 1 / 2x [ Kan dette passe]

opg (c)

ln (e^x√x) 

den ved jeg ikke hvordan j løser.

opg (d)

y = ln(x√2 - x) 

den ved jeg heller ikke hvordan j løser 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af AMelev

opg. b

Er du sikker på, at du har skrevet opgaven rigtigt? Hvis det bare er y = ½x + 3, har du ret, men så er din parentes overflødig.
Hvis det derimod er 1/(2x + 3) skal du differentiere den som en sammensat funktion af f(t) =1/t og t = g(x) = 2x+3. Så skal du differentiere de to funktioner hver for sig og gange resultaterne. Til sidst skal du "substituere tilbage" og indsætte t-udtrykket i resultatet.

opg. c

Igen - hvis du har skrevet den rigtigt: ln og e^ ophæver hinanden.
Omskriv først den givne funktion ved at bruge ln(a*b) = ln(a) + ln(b), så får du ln(ex) + ln(√x).
Så skal du bruge def. af potenser √x = x½ og ln(xa)= a*ln(x)
Når du har reduceret helt i bund, skal du så differentiere

Opg. d

Det er en sammensat funktion med f(t) = ln(t) og t = g(x) = (√2)x -x. Derefter som i opg. b)


Skriv et svar til: differentiere følgende se udregning hjælp til med rettelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.