Matematik
3. gradsligning
16. maj 2005 af
martinh05 (Slettet)
hej folkens.
Jeg har mistet en del viden om mat. siden jeg afsluttede HHX, og vil derfor gerne lige genopfriske nogle basale ting.
Jeg er stødt på et problem mht. til en opgave, som går ud på at løse en 3. grads ligning.
Opg.
g(x) = x^3+2x-3
Hvordan skal den løses? Er det ikke noget med at man kan sætte X2 ud foran parantes, og derfor miniere ligningen til en 2. grads?
I må meget gerne hjælpe og gerne med mellem regning tak.
Fortsat god dag
Jeg har mistet en del viden om mat. siden jeg afsluttede HHX, og vil derfor gerne lige genopfriske nogle basale ting.
Jeg er stødt på et problem mht. til en opgave, som går ud på at løse en 3. grads ligning.
Opg.
g(x) = x^3+2x-3
Hvordan skal den løses? Er det ikke noget med at man kan sætte X2 ud foran parantes, og derfor miniere ligningen til en 2. grads?
I må meget gerne hjælpe og gerne med mellem regning tak.
Fortsat god dag
Svar #1
16. maj 2005 af allan_sim
#0.
Enten skal du indsætte i den generelle løsningsformel, som du næppe har lært, eller også skal du gætte en løsning og foretage polynomiers division for at finde de andre.
Jeg kan her ser, at 1 er løsning, idet 1^3+2*1-3=0, så derfor fås
x^3+2x-3 = (x-1)(x^2+x+3)
Andengradsligningen har negativ diskriminant, så der er ikke flere løsninger.
Enten skal du indsætte i den generelle løsningsformel, som du næppe har lært, eller også skal du gætte en løsning og foretage polynomiers division for at finde de andre.
Jeg kan her ser, at 1 er løsning, idet 1^3+2*1-3=0, så derfor fås
x^3+2x-3 = (x-1)(x^2+x+3)
Andengradsligningen har negativ diskriminant, så der er ikke flere løsninger.
Skriv et svar til: 3. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
