Matematik

hjælp! meget vigtigt!!!

30. marts 2011 af magnuskh (Slettet) - Niveau: B-niveau

min søster har brug for hjælp til sin gymnasie matematik lektie, så nu er jeg lige den gode lillebror som prøver at hjælpe hende...

jeg vedhæfter en skitse (ikke målbar) nogen der har en måde hvorpå man kan finde højden på denne bygning??

Vedhæftet fil: lagerbygning.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi mangler højden af den firkantede klods

Gi' os HELE opgaven for %#?*!)+¤!


Svar #2
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

det er jo højden man skal finde ;)


Svar #3
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

det er jo højden man skal finde ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kan desværre ikke lade sig gøre med de foreliggende oplysninger :-(


Svar #5
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

det var også det jeg tænkte...


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Det kan man godt, ellers ville de ikke give sådan en opgave.

Du kan se at bredden af det lille kvadrat er 18 meter, derfor af højden af kvadratet også 18 meter.

Nu skal du finde hele højden af huset ved at udnytte trekanten. Brug en af de der relationer der gælder for sådan nogle figurer, men kan afsløre nu at højden af trekanten er ca 8,27 meter lagt oveni kvadratet får vi 18 + 8,27 = 26,27 meter højt.

Men bemærk at det her er kun ca mål, har ikke brugt nogle formel eller noget. Men prøv selv efter og find da det helt præcise resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Måske mere præcis resultat.

10,91 * 28 = 305,48

305,48/2 = 152,74

√152,74 = 12,35

12,35 + 18 = 30,35 meter høj bygning

Tror jeg.


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 6

Det, du kalder et kvadrat, er ikke noget kvadrat ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Det har du faktisk helt ret i :-)


Skriv et svar til: hjælp! meget vigtigt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.