Kemi

hvor skal man begynde at tælle ved en cyclostof???

03. april 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvor skal man begynde at tælle ved en cyclostof???

hver gang jeg prøver på at navngive dem får jeg at vide at jeg nummere forkert, er der en regel for hvilken side man skal begynde med eller?

håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2011 af lasols (Slettet)

tja det nemme svar er ja der er en regen, det lidt sværere svar er at denne regel ikke er så lige til, hvis du har en (eller flere) prioriterede funktionaliteter  skal du tælle så den højest prioriterede får lavest muligt nummer, er der ikke prioriterede grupper, skal du se på substituenterne og nummerere så de får lavest muligt nummer, en god guideline er at lægge tallet sammen  og den "rigtige" er så den med lavest muligt nummer

eks.

1,3-dimethylcyclohexan eller 2,4- dimethylcyclohexan eller 1,5-dimethylcyclohexan ???

hvis vi lægger sammen får vi hhv  1+3=4, 2+4=6 og 1+5=6 altså må det første navn være det rigtige. det er dog ikke alt tid dette system virker men tror det er tilstrækkeligt til A-niveau, du kan evt uploade nogle strukturer med dit efet forslag (dem du allerede har lavet forkert) så skal jeg gerne kigge på dem og sige hvor det gik galt, det er nok det du lærer mest af


Svar #2
08. april 2011 af Kristina0 (Slettet)

mange tak skal du have :)


Skriv et svar til: hvor skal man begynde at tælle ved en cyclostof???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.