Matematik

Finde sandsynlighed uden serielængde

05. april 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi betragter forældrepar med n børn, hvor n er større end 1. Det antages, at udfaldet af enhver fødsel er uafhængigt af udfaldene ved foregående fødsler, og at sandsynligheden for en drenge-fødsel er lig med sandsynligheden for en pigefødsel.

a) Bestem udtrykt ved n, sandsynligheden for hændelsen A: et forældrepar har børn af begge
køn.

HVordan kan dette regnes ud når vi ikke har serielængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af peter lind

n < 2 sandsynligheden er 0

n ≥ 2. Det er en binomialfordeling med p=½. Der spørges om sandsynligheden for at der ikke er 0 eller n af hvilket køn du nu betragter.


Svar #2
05. april 2011 af kiskiss (Slettet)


Okay, så langt var vi egentlig også kommet, problemet er bare, at vi intet resultat får? Vi udregner vha. af TI Interactive, der så smukt skriver Domain Error.

Skal det give et resultat? Det burde det da.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af peter lind

Du må bruge din lommeregner forkert. Du kan prøve et regneark i stedet. Det er også rimeligt nemt at regne ud ved håndkraft


Svar #4
05. april 2011 af kiskiss (Slettet)

Hvordan vil du sætte udregningen op?
Jeg skal bruge TI Interactive.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af peter lind

Jeg kender ikke Ti interactive, så det kan jeg ikke hjælpe med; men udregningerne er faktisk så nemme, at den også er overflødig.

P{ ikke 0 eller n} = 1 -P{0}-P{n}


Svar #6
05. april 2011 af kiskiss (Slettet)

Kan det så passe at sandsynligheden bliver 100 %?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af peter lind

Nej. sandsynligheden for at alle børn har samme køn er ikke 0


Svar #8
05. april 2011 af kiskiss (Slettet)

Men man kan da ikke regne det ud, når vi ikke har en værdi for n?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2011 af peter lind

Du kan give et funktionsudtryk som er afhængig af n

I en binomialfordeling med p =½ og antal forsøh n, hvad er sandsynligheden for at du får 0 eller n?


Skriv et svar til: Finde sandsynlighed uden serielængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.