Kemi

rette fejl

07. april 2011 af rikkewinter (Slettet)

En liter af en ukendt gas har ved 20 grader celsius om en atmosfæres tryk en masse på 1,83 g. Beregn stoffets molekylmasse.

er dette rigtigt

n = p*V/R*T

n = 1,83 g * ?? / 0,0831*20

hvad er fejl og hvad er enheden


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Jmjohansen (Slettet)

prøv at regne det hele igennem i SI enheder i stedet

dvs.

masse i g

volumen i m3

Temperatur i K

og så den tilsvarende gaskonstant


Svar #2
07. april 2011 af rikkewinter (Slettet)

ej det forstår jeg altså ikke kan du ikke skrive det nærmere


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 stofmængden finder du ganske rigtigt med idealgasformlen. Men tallene du sætter ind, vil jeg foreslå du konverterer til SI enheder, så er du sikker på at de passer med fx den gaskonstant du bruger osv.


Svar #4
07. april 2011 af rikkewinter (Slettet)

kan du ikke skive med tal hvad man skal forstår det virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 find stofmængden ved idealgasloven

n=pV/(RT)

p=101325

V=1e-3

R=8.31447

T=293.15

del massen med stofmængden for at finde molekylevægten


Skriv et svar til: rette fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.