Kemi

Hvor mange gram natriumacetat skal der afvejes til fremstilling af 750 ml 0,025 M natriumacetatopløsning?

01. april 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber på lidt hjælp 

For at opnå bedre kontrol af pH i den mobile fase fremstilles i stedet for eddikesyreopløsningen en pufferopløsning. Pufferopløsningen fremstilles ved at blande 1000 ml 0,05 M eddikesyreopløsning med 750 ml 0,025 M natriumacetatopløsning.

a) Hvor mange gram natriumacetat skal der afvejes til fremstilling af 750 ml 0,025 M natriumacetatopløsning?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af mathon

750 ml 0,025 M natriumacetatopløsning
indeholder
                         n(CH3COONa) = (0,750 L) • (0,025 mol/L) = 0,01875 mol    som
ækvivalerer
                         m(CH3COONa) = (0,01875 mol) • (82,04 g/mol) = 1,54 g


Skriv et svar til: Hvor mange gram natriumacetat skal der afvejes til fremstilling af 750 ml 0,025 M natriumacetatopløsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.