Matematik

Mini projekt om funktioner og andengradspolonominer

02. april 2014 af MariaHarding (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej venner,
Jeg er rimelig lost i de her opgaver, da jeg var syg da det blev gennemgået, og jeg derfor ikke ved hvad en monotoniundersøgelse er.
Håber i vil hjælpe...
Mvh Maria

- opgaven er vedhæftet som billede
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af mathon

For at komme i gang må du for et
polynomium
                            p(x) = cnxn + cn-1xn-1 + cn-2xn-2 + ........... + c2x2 + c1x + c0        n ∈ N

vide, at i x-intervaller
hvor
                              p '(x) > 0 er grafen for p(x) monotont voksende
                              p '(x) < 0 er grafen for p(x) monotont aftagende
                              p '(x) = 0 har grafen for p(x) ekstrema (lokale eller globale)

               Disse x-intervaller kaldes monotoniintervaller.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af mathon

Udtrykt lidt anderledes, kan man sige, at fortegnsvariationen for p '(x) fungerer som en "sladrehank" om p(x).
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af mathon

dvs
        for n = 1
det lineære tilfælde:
                                       p(x) = c1x + co    
eller ofte udtrykt
                                       f(x) = y = ax + b
                  og
                                       f '(x) = a             hvor den afledede funktion er konstant
                                       for a > 0 er den lineære funktion monotont voksende i hele Dm(f).                                         for a < 0 er den lineære funktion monotont aftagende i hele Dm(f).


 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af mathon

dvs
        for n = 2
andengradsfunktionen:
                                       p(x) = c2x2 + c1x + co    
eller ofte udtrykt
                                       f(x) = y = ax2 + bx + c
                  og
                                       f '(x) = 2ax+b            
                                       for 2ax+b > 0 er andengradsfunktionen monotont voksende.                                                                              for 2ax+b < 0 er andengradsfunktionen monotont aftagende.
                                       for 2ax+b = 0 har andengradsfunktionen toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2014 af mathon

"og så videre" som du ikke må bruge   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Når du har været syg er det så dit eget ansvar at sætte dig ind i det pensum, der er gennemgået i dit fravær.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2014 af mathon

dvs
        for n = 3
tredjegradsfunktionen:
                                       p(x) = c3x3 + c2x2 + c1x + co    
eller ofte udtrykt
                                       f(x) = y = ax3+ bx2 + cx + d
                  og
                                       f '(x) = 3ax2+ 2bx + c                
                                       for 3ax2 + 2bx + c > 0 er tredjegradsfunktionen monotont voksende.                                         for 3ax2 + 2bx + c < 0 er tredjegradsfunktionen monotont aftagende.
                                       for 3ax2 + 2bx + c = 0 har tredjegradsfunktionen ekstremum.


Skriv et svar til: Mini projekt om funktioner og andengradspolonominer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.