Matematik

Drivehuset har en halvcirkel og et rektangel, find ud af hvor mange m2 plastik der i alt er brugt inkl rulledør

05. april 2014 af Ellyk (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg prøve at finde areal af halvcirkel her men jeg kunne ikke finder ud. Men til rektangel jeg har taget 195*200+ anden side (hvilken er det samme) =? 39000. Også har taget 200*200 + anden side ( samme) = 40,000 bagefter jeg pluser 40,000+39000=  79,000m2

Så her vordan jeg kan finder areal af halvcirkel i den drive hus fordi den hvise at den har fire sider!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af peter lind

Arealet af en halvcirkel er ½π*r2 hvor r er radius


Svar #2
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Hej peter jeg kender den, men jeg bekymler mig fordi den halvcirkel her den viser forskel!!! hvad syndes du? og hvad med rektangel er ok på den måde jeg gjorde?


Svar #3
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

skal jeg bruger normal formular? ½π*r2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Vi kan betragte rulledøren som en del at del at hele teltet

---------------

Om halvcirklen ved vi, at radius r = 195/2

For- og bagside af denne har derfor hver A = 1/2 * pi * r2

Loftet er 200 * 1/2 * 2 * pi * r

---------------

Højden h af kassedelen må være h = 230 - r

For- og bagside af denne har derfor hver A = 195 * h

Siderne af denne har hver A = 200 * h

- Så er det bare at regne og lægge sammen.

- Og så hedder det drivhus - ikke drivehus . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven blev også forklaret sidst i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1462206#1464949 #16


Svar #6
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Tusind tak, men radius fomler bruger ikke h. derfor jeg undre mig her 195 og 230 hvad skal jeg bruge for at finder halvcirkel ! Og tak, ratter ;)) Men jeg lær dansk på D nevau!  Alt svaret!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Se godt på tegningen og sammenhold den med forklaringen ;-)


Svar #8
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Hej Krabasken, Jeg prøver tak


Svar #9
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Hej med jer, jeg kan godt se at jeg har lavet en fejl til min rektangels areal, i dette drivhus plastik er ikke lagt på gulve skal jeg minus noget i min svar? hvordan!


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Den nederste det af drivhuset er en kasse med sider men uden låg eller bund

Det vil sige, at du kun skal bruge forside og bagside (lige stor) samt de to "sidesider" (osse lige store".

;-)


Svar #11
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Så skal jeg pluser istedet gange 1,95 +2+2 *2  (gange fordi det er 2 sider) ok eller?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Ellyk (Lige et sige spring fra emnet) hvilket sprog snakker du til dagligt? Lidt svært at forstå dine spørgsmål :D


Svar #13
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

men jeg har sæt den i m fra cm


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Hvis du prøver at læse GRUNDIGT igennem - og så giver mig det gfacit, du kommer frem til - så regner jeg den lige imens ;-)


Svar #15
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

vedhæftet fil - I den rektangel , første gange har jeg taget 195*200+ anden side (hvilken er det samme) =? 39000. Også har taget 200*200 + anden side ( samme) = 40,000 bagefter jeg pluser 40,000+39000=  79,000m2, Men nu kan jeg se at er forkært så vil jeg sige at skal jeg pluser istedet gange 1,95 +2+2 *2  (gange fordi det er 2 sider)  = m2 til rektangel 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Om halvcirklen ved vi fra billedet, at radius r = 195/2

Regn radius ud.

For- og bagside af denne har derfor hver A = 1/2 * pi * r2

Regn én af disse ud og gang derefter med 2. Skriv FACIT A

Loftet er 200 * 1/2 * 2 * pi * r

Regn loftet ud og skriv FACIT B

---------------

Højden h af kassedelen må efter billedet være h = 230 - r

Regn højden h ud

For- og bagside af kassedelen har derfor hver A = 195 * h

Regn èn af dem ud og gang med 2, Skriv FACIT C

Siderne af kassedelen har hver A = 200 * h

Regn én af dem ud og gang med 2. Skriv FACIT D

Læg de fire facitter sammen, så har du hele arealet.

Hvad får du?

;-)


Svar #17
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Hej Krabasken, må jeg sende min fil til dig?


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Yep ;-)


Svar #19
06. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Her er det. men jeg sætte den til m før 

Vedhæftet fil:drivhuse-1.xls

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. april 2014 af Krabasken (Slettet)

For det første:

D10: Bredden er IKKE 1,95 * 2 - se ordentligt på billedet - den er 1,95

For det andet:

Hele regnearket skærer decimalerne væk, så man ikke kan se, hvad der er hvad. Du må justere indstillingerne for alle celler, således, at de opgivne tal (fra billedet) beholder de nødvendige decimaler.

Men i øvrigt er det meget nemmere at regne i hånden med en lommeregner end at skrive det ind i et regneark . . .

Justér regnearket, og gå frem efter # 16 (eller #4).


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.