Matematik

Hvilken funktion har størst fordoblingskonstant

06. april 2014 af Marc2105 - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave.

Figuren viser tre forskellige eksponentiel voksende funktioner. Hvilken af de tre funktioner har størst fordoblingskonstant. Begrund dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af peter lind

Tegn en linjer parallel med x aksen med y værdien 2. Sammenlign den med x værdierne hvor den skærer de 3 funktioner


Svar #2
07. april 2014 af Marc2105

Forstår det ikke helt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af peter lind

Du har at f(0) = g(0) = h(0) = 1

Det betyder at du for for eks f(x)  skal løse ligningen f/x) = 2. Den finder du ved at gå ind og finder punktet hvor y værdien er 2 og aflæser den tilsvarende x værdi. Så er det bare at se efter hvilken af de 3 funktioner. der giver størst x værdi


Skriv et svar til: Hvilken funktion har størst fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.