Matematik

Matematik

07. april 2014 af Remington123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, sidder lige med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen som vil hjælpe mig :-)

I 1967 var der 200 millioner indbyggere i usa. 
I 2006 var der 300 millioner indbyggere i usa. 
 
a) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstallet i perioden 1967-2006. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn antallet n af år fra 1967 til 2006 . Den årlige procentvise stigning r findes så af

        (1 + r)n = 300/200 = 3/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2014 af Cille1296 (Slettet)

http://www.regneregler.dk/kapitalfremskrivning.jsp

Brug denne side :-)
200 mil er din start kapital.

300 er dit slut kapital.

og årene i mellen 1967 og 2006 er dit antal terminer :-)


Svar #3
07. april 2014 af Remington123 (Slettet)

Er det så rigtigt at jeg får en mellemregning der siger (1+300/200)39 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da muligt, at du får sådan en mellemregning, men den ligger langt fra den lige vej til løsningen:

r = (3/2)1/39 - 1


Svar #5
07. april 2014 af Remington123 (Slettet)

Ok mange tak :-)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.