Matematik

Differentialligning med konstant

10. april 2014 af Imhere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har differentialligningen dP/dt=-k*(P-1,0)

med startbetingelsen P(0)=5,0

og en anden betingelse P(25)=2,0

Hvor jeg får løsningen P(t)=4*e^(-k*t)+1

Bestemmes k blot ved at løse ligningen ved at indsætte den anden betingelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

     Ja


Skriv et svar til: Differentialligning med konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.