Kemi
følgene tre opløsninger har fået tilsat 0,10 mol HCl
23. april 2014 af
Mattheus122 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hej
Hvordan løser jeg følgende opgaver, har ingen anelse om hvor jeg skal starte.
følgene tre opløsninger har fået tilsat 0,10 mol HCl
* 1,0 L rent vand
* 1,0 L 0,5 M NaOH
* 1,0 L 0,5 M ethansyre og 0,5 M natriumethanoat
a)beregn ph før og efter.
b)beregn også ph, hvis man i stedet fortynder de tre opløsninger med rent vand til 10 L.
c)Diskuter de tre typer opløsning evne til at modvirke ph-udsving
Tak på forhånd
Hvordan løser jeg følgende opgaver, har ingen anelse om hvor jeg skal starte.
følgene tre opløsninger har fået tilsat 0,10 mol HCl
* 1,0 L rent vand
* 1,0 L 0,5 M NaOH
* 1,0 L 0,5 M ethansyre og 0,5 M natriumethanoat
a)beregn ph før og efter.
b)beregn også ph, hvis man i stedet fortynder de tre opløsninger med rent vand til 10 L.
c)Diskuter de tre typer opløsning evne til at modvirke ph-udsving
Tak på forhånd
Svar #1
23. april 2014 af khol (Slettet)
a)
pH af 0,1 mol HCl i 1,0 L vand:
0,1 mol / 1,0 L = 0,1 M HCl
pH = -log[H+] = -log(0,1) = 1
pH af 0,1 mol HCl i 1,0 L 0,5 M NaOH:
HCl(aq) + NaOH(aq) → NaCl(aq) + H2O(l)
Herved omdannes der 0,1 mol NaOH og opløsningen er nu 0,4 M NaOH
pH = 14 - pOH = 14 - (-log(0,4)) = 13,6
pH af 0,1 mol HCl i 1,0 L pufferopløsning:
Benyt pufferligningen
Skriv et svar til: følgene tre opløsninger har fået tilsat 0,10 mol HCl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
