Fysik
idealgasligninger og kraft
Har problemer med denne opgave. I a'eren ved jeg jeg skal skal bruge idealgasligningen. Men det mere de opgave c jeg har problemer med. Håber I vil være venlige at hjælpe.

Svar #1
23. april 2014 af abi0011 (Slettet)
Jeg har lavet a'eren ved at sige:
n=pv/RT = 77,65 mol
m = M·n = 2106,9 g
Jrg har lavet b'eren ved at sige:
∑y = FN - Fg = 0 ⇔
FN = Fg ⇔
FN = m·g ⇔
FN = 15 kg · 9,82 m/s2 ⇔
FN = 47,3 N
c'eren har jeg problemer med at forstå
Svar #2
23. april 2014 af peter lind
b) Hvad er FN og Fg ? Der står flakens totale masse 15 kg. Det fremgår ikke klart hvad der menes med det. Det er formentlig uden luft, så du skal addere luftens masse til flaskens masse. Dykkeren skal bære vægten af flaske med luft altså give samme kraft som tyngdekraften.
c) I vandet vil der komme en opdrift på flasken ifølge Arkimedes lov. Brug Arkimedes lov til at finde opdriften og træk det fra resultatet i b)
Svar #3
23. april 2014 af abi0011 (Slettet)
Tak skal du have.
b'eren: FN er normalkraften, mens Fg er tyndekraften.
c'eren: Arhh, mange tak! Det vil jeg forsøge.
Svar #4
23. april 2014 af abi0011 (Slettet)
Fop = ρvand · g · Vflaske
Værdien af Fop skal jeg trække fra resultatet fra b'eren. Er dette rigtigt?
Svar #7
23. april 2014 af peter lind
I b'eren er der ikke nogen normalkraft indblandet så formuleringen er forkert. Ellers er problemet kun hvad der menes med flaskens totale masse. Er det flasken med påfyldning eller ej ?
Skriv et svar til: idealgasligninger og kraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
