Matematik

Hvad gør jeg forkert?

26. april 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg sidder med denne opgave som irriterer mig meget og håber at nogen kan hjælpe.

En vinter afbrydes varmen i et hus. I en periode, hvor udetemperaturen er konstant, måler man, hvordan temperaturen falder i huset. Målingerne viser, at temperaturen (målt i °C) i huset t timer efter varmeafbrydelsen med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen


f(t) = 5,0 + 15,1 * e-0,046*t

1. Hvad er temperaturen i huset 8 timer efter varmeafbrydelsen?

Når jeg trykker det ind på lommeregneren bliver jeg ved med at få


f(8) = 5,0 + 15,1 * e-0,046*8 = 120,37

Hvilket jo tydeligvis ikke kan passe.. Er der en der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af peter lind

Skriv funktionerne ordentlig.

f(t) = 5,0 +15,1*e-0,46t   < 5,0+15,1 =20,1 for t > 0. Du har formentlig tastet forkert ind ligesom du ikke angiver funktionen ordentlig i dit indlæg.


Svar #2
26. april 2014 af zaidihassan (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven og så vidt jeg kan se har du skrevet den forkert?
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #3
26. april 2014 af zaidihassan (Slettet)

Jeg får et rigtigt resultat når jeg jeg først regner

-0,046*8 = -0,368

e^ -0,368 = 0,692117181

5,0 + 15,1 * 0,692117181 = 15,451

Jeg forstår bare ikke hvorfor jeg ikke kan få det samme når jeg prøver at regne hele funktionen ud..

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(8) = 5,0 + 15,1 * e-0,046*8

f(8) = 5,0 + 15,1 * e-0,368

f(8) = 5,0 + 15,1 * 0,6921

f(8) = 5,0 + 10,5

f(8) = 15,5


Svar #5
26. april 2014 af zaidihassan (Slettet)

Jeg har fundet ud af problemet..

Svar #6
26. april 2014 af zaidihassan (Slettet)

Tak !

Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.