Matematik

tid, fart vejlængde HVORDAN ???

05. maj 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej, er der nogen der kan forklare mig om tid fart og vejlængde regning, hvis i forstår?

kender formlen: 

Fart= vejlengde / tid

men er der nogen der kan uddype det? evt. komme med eksempler???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af SuneChr

Fart er defineret som tilbagelagt vejstrækning pr. den dertil forbrugte tid.
Hvis du er en time om at køre 20 km er din gennemsnitsfart 20 km/t
Det kan så omregnes til  20000 m / 3600 sek  =  (20000/3600) m / sek
Det er meget enkelt.


Svar #2
05. maj 2014 af solsikke1

Men skal man gang med 60? Ellrr er det kun når man skal beregne tid eller hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2014 af mathon

        \small 3,6\; \frac{km}{h}=1\; \frac{m}{s}

        \small 1\; \frac{km}{h}=\frac{1}{3,6}\; \frac{m}{s}


Skriv et svar til: tid, fart vejlængde HVORDAN ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.