Matematik

Plan!

06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hjælp, har virkelig brug for hjælp! :(
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Er der virkelig ingen der har mulighed for at hjælpe? ??

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2014 af peter lind

a) Brug at BC×BE er en normalvektor til planen

b) find en normalvektor til den nye plan. Vinklen mellem fladerne er den samme so vinklen mellem deres normalvektorer


Svar #3
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Jeg har fået a) til at være -19,8x-34,98y+12,2z+308,24=0???

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan selv kontrollere den fundne ligning ved at indsætte korodinatsættene for de fire punkter B, C, D, og E i ligningen.

Jeg har benyttet CB × CD = [19,8 ; 0 ; 9]  som normalvektor. Man får så ligningen

        19,8x + 9z + 39,24 = 0


Svar #5
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Okay tak, kan du så hjælpe mig med b'eren, da jeg også får den til noget underligt.... :(

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad får du da her? Bestem vinklen mellem de to planers normalvektorer.


Svar #7
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Skal jeg bruge normalvektoren fra a'eren til at bestemme vinklen?

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man skal bruge en normalvektor for hver plan for at finde vinklen mellem de to planer, som bestemmes som vinklen mellem de to planers normalvektorer.


Svar #9
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Fordi den ene normalvektor som jeg har er n(0;17,49;-21,2)

Brugbart svar (1)

Svar #10
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Aflæs normalvektoren korrekt fra planens ligning.


Svar #11
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Så er den (0;17,49;21,20)? :)

Svar #12
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

??

Brugbart svar (1)

Svar #13
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja.


Svar #14
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Jeg har så fået vinklen til at være 71,34 grader. Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, til ca 1 decimal. 71,386º .


Skriv et svar til: Plan!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.