Matematik

Brug for hjælp

09. maj 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sP

Har brug for hjælp til den sidste opgave i vedhæftet fil.

tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn |AD| ud fra den retvinklede trekant ADF.

Beregn så vinklerne TBD og FBD ved at benytte tangens til en vinkel i en retvinklet trekant. Vinkel TBF er forskellen mellem disse to vinkler.


Svar #2
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

#1

Når man siger vinkel TBD, hvad vil det så sige? at det er vinkel T i trekant TBD?


Svar #3
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

Det med tangens til en vinkel, vil det sige vinklen på 90 grader, altså vinkel D?


Svar #4
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

Forstå ikke hvordan jeg skal finde TBD med tangens til en vinkel? FOr jeg får det til ret små vinkler? Fx.

Tog jeg tangent(T)= 554,61/35,47 = 15,63, når jeg så tager tanget^-1 får jeg 86,34. VIl det så sige, at vinkel B kun er 3,66 ?


Svar #5
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

#1


Svar #6
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

Har fået F i vinkel FBD til at være 87,32


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man finder først

|AD| = |TD| / tan(33º) = |FD| / tan(25º) = 54,61498 .

Ser man nu på trekant FBD, har man

tan(vFBD) = |FD| / |BD| ⇒ vFBD = 2,62912º .

Af trekant TBD får man

tan(vTBD) = |TD| / |BD| ⇒ vTBD = 3,659057º ,

og dermed

vTBF = vTBD - vFBD = 1,03º .


Svar #8
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

#7

vil du ikke fortælle mig, hvad det vil sige når man siger <TBD ? hvilken vinkel er man i gang med at finde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

I vinkel XYZ er det midterste bogstav, Y, vinklens toppunkt, og vinklens ben dannes af liniestykkerne YX og YZ.


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.