Matematik

Differentiering i hånden - hjælp!

13. maj 2014 af Fideller (Slettet) - Niveau: A-niveau

En opgave som skal udregnes i hånden: f(x) = x2 * ln(x), (det antages x>0) og bestem f '(1).

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af AskTheAfghan

Du kan benytte produktreglen for differentiation. Bemærk, at (ln(x))' = 1/x for x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2014 af mathon

          f '(x) = 2x·ln(x)  +  x2·(1/x) =  2x·ln(x)  +  x


Skriv et svar til: Differentiering i hånden - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.