Kemi

Hvorfor kan pH-værdien for en opløsning ikke blive -2?

20. maj 2014 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt og undrer mig over, hvorfor pH-værdien i en opløsning ikke kan blive eksempelvis -2?

jeg har læst noget med at Vands stofmængde i en opløsning ikke kan blive højere end 55.5 mol og dette skulle have noget med det at gøre? Og så har jeg også kigget lidt på pH-skalaen og koncetrationen af [H3O+] og [OH-] som de stiger og falder, og der så jeg at deres koncentration max kan blive 1M, hvorfor er dette tilfældet? Og hvad betyder det egentlgit at det er 1M? Hvorfor kan koncentrationen ikke blive 2M eksempelvis? Er det fordi, at koncentrationen er givet ved: c=n/V. og hvis c[H3O+]=1, så er hele opløsningen kun H3O+, eller har jeg forstået det forkert? Håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af mathon

Hvis du forestiller dig demivand tilført stærk syre i så stor mængde,
at samtlige vandmolekyler er omdannet til H3O+, haves
da
        koncentrationen af vand i vand er 55,5 M:

        pH=-\log(\left [ H_3O^+ \right ])=-\log(55,5)=-1,74

Den stærkeste syre i vandig opløsning er således H3O+ og pH = -1,74


Skriv et svar til: Hvorfor kan pH-værdien for en opløsning ikke blive -2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.