Matematik

Forskel på integral og areal?

26. maj 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der forskel på, om man bestemmer et bestemt integral, eller om finder arealet af en el. to punktmængder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

Arealer af punktmængder er jo ofte et bestemt areal.
Dog skal der gælde:
                                      f(x) ≥ 0  for  ∀ x ∈ [a:b]

for at det bestemte integral er lig med arealet

                                      A=\int_{a}^{b}f(x)\, dx

                  


Svar #2
26. maj 2014 af Sinimini (Slettet)

Jo, men så tænkter jeg bare, at hvis vi nu siger, at noget af grafen (fx fra x=0 til 3) ligger over x-aksen, og at den ligger under x-aksen for 3 til 5, så vil det bestemte integrale fra 0 til 5 jo give et tal. Men dette tal er vel ikke det samme tal, som hvis man skulle finde arealet af de to punktmængder (altså over + under grafen)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af peter lind

Integralregning kan bruges til at beregne arealer med; men det er ikke det samme. Hvis du har to adskilte punktmængder skal du normalt bruge to integraler. I tilfælde med over under x aksen skal du beregne de to arealer hver for sig. Arealerne selv er positive. Hvis du bare tager integralet over hele intervallet, vil du få et mindre tal. Nogle gange siger man at arealet under aksen så skal regnes negativ, men det skal man altså passe på med, Du kan også få skiftet fortegn ved at integrer omdsat x aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af mathon

                A=\int_{0}^{3}f(x)\, dx+\int_{3}^{5}\left |f(x) \right |\, dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2014 af SuneChr

Værdien af det bestemte integral anvendes i mange sammenhænge. Det er værd at kende definitionen af det bestemte integral, uanset hvori det indgår:

Integralet fra p til q af en kontinuert funktion f er lig med tilvæksten over intervallet fra p til q af en vilkårligt valgt stamfunktion til f .


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2014 af hesch (Slettet)

Et areal er et areal, fx med enheden m2, og en arealbestemmelse er blot èn af de ting, man benytter integralreging til. Andre eksempler er:

-  Bestemmelse af formfaktor ved elektrisk strøm/spænding.

-  Bestemmelse af inertimomenter af diverse mekaniske emner.

-  Bestemmelse af momenter i bygningskonstruktioner.

Og det har jo intet med areal at gøre.


Skriv et svar til: Forskel på integral og areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.