Kemi

Koncentration i vandig opløsning

31. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme koncentrationen af OH- i en 0.4M vandig opløsning af eddikesyre k_A=1.8*10^-5

jeg ville sige

1.8*10^-5=x^2/(0.4-x) hvor x så er svaret. men det er forkert, nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du har skrevet ligevægtsbrøken korrekt op. 

x vil da være antal mol af oxidanium. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2014 af mathon

     pKa = -log(Ka) = -log(1.8·105) = 4,74

            pH = (1/2)·(pKa - log(ca)) = (1/2)·(4,74 - log(0,4)) = 2,57

ved 25°C:
             pOH = 14 - pH = 14 - 2,57 = 11,43

             [OH-] = 10-pOH = 10-11,43 = 3,72·10-12 M


Skriv et svar til: Koncentration i vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.