Matematik

hvad betyder fremskrivningsfaktor?

04. juni 2014 af xxtom (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

er der nogen der ved hvad fremskrivningsfaktor betyder, i en potensfunktion. Jeg har formlen for den, men kan ikke lige helt gennemskue hvad man kan bruge den til?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket "fremskrivningsfaktor" benyttes ved en eksponentialfunktion, ikke ved en potensfunktion.

For en eksponentialfunktion af formen

        f(x) = b · ax

kaldes a for fremskrivningsfaktoren, og der gælder

        f(x+1) = a · f(x) .

Nå x forøges med 1, "fremskrives" funktionsværdien med faktoren a .


Svar #2
04. juni 2014 af xxtom (Slettet)

nå så må jeg have misforstået det :) mange tak det har lidt reddet mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2014 af mathon

fremskrivningsfaktoren   a = 1+rx   er således
den faktor, som y-værdien multipliceres med, når en vilkårlig x-værdi øges med 1.


Skriv et svar til: hvad betyder fremskrivningsfaktor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.