Fysik

Simpelt spørgsmål

05. juni 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man forstiller sig man har en bil med en masse, en acceleration og den kører på en vandret vej, med en gnidningskof. så skal f_motor være højere end gnidningskraften ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2014 af PeterPølleHatHarEnFedKasket (Slettet)

Ja, hvis du tænker på accelerationen som værende positiv.

Det følger af Newtons anden lov, idet Fres = Fmotor - Ffriktion = m*a > 0, for a>0.


Svar #2
05. juni 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#1

Ja, hvis du tænker på accelerationen som værende positiv.

Det følger af Newtons anden lov, idet Fres = Fmotor - Ffriktion = m*a > 0, for a>0.

Okay, Hig. Lad os tage et eksempel en bil har en vægt på 1500 kg og en acc. på 3 m/s^2 - og der er en gnidningskof.på 0,7. 

F_motor = 1500*3 = 4500
F_gnidningsmostand = 0,7*9,82*1500=10311
F_res = 4500-10311 = -5811N 

Altså bilen kan her ikke bevæge sig, har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2014 af PeterPølleHatHarEnFedKasket (Slettet)

Nej. Newtons anden lov siger, at Fres = m*a ikke at Fmotor = m*a

Hvorfor at Fmotor = ma + Fgnid = 1500 kg * 3 m/s/s + 0.7 * 9.82 m/s/s * 1500 kg = 14811 N


Skriv et svar til: Simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.