Kemi

EKSAMENS SPØRGSMÅL

08. juni 2014 af Larspeter1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt rusten på syre og baser, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
Hvordan kan man fremstille en 8,00 M NaOH-opløsning i laboratoriet. Gør rede for beregningerne.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2014 af mogensglistrup (Slettet)

Stofmængdekoncentrationen af NaOH ønskes at være på 8,00 mol/L. Lad os sige vi laver en 100 mL opløsning. Herved kan stofmængden af den ønskede mængde NaOH beregnes ved:

c=n(NaOH)/V(Opløsning) =>n(NaOH)=c*V=0,1 L*8,00 mol/L=0,8 mol. Herefter beregnes den masse af NaOH der skal anvendes vha.        n(NaOH)=m(NaOH)/M(NaOH) =>m(NaOH)=n*M hvor n er regnet til at være 0,8 mol. Den molaremasse M slås op til at være 39,997 g/mol. Derved er den ønskede masse af NaOH givet ved 

m(NaOH)=0,8 mol*39,997 g/mol=31,998 g. Altså skal der bruges 31,998 g NaOH til at fremstille en 100 mL 8,0 M NaOH-opløsning. Fremgangsmåden er da som følger

- 39,998 g NaOH afvejes, og hældes i en kolbe. Der fyldes op med vand til streget (100 mL).


Skriv et svar til: EKSAMENS SPØRGSMÅL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.